Nieuwe directie bij de KNWU

Papendal, 22 mei - Thorwald Veneberg en Margo de Vries vormen met ingang van 1 juli 2018 de nieuwe directie van de KNWU. Daarmee volgen zij Vincent Luyendijk op, die hetzelfde moment de KNWU na twee jaar gaat verlaten.

Thorwald Veneberg (40) zal de rol van algemeen directeur op zich nemen met als specifiek aandachtsgebied Algemene Zaken en Sport. Thorwald werkt sinds 2008 bij de KNWU en is momenteel bondscoach op de weg. Eerder was hij Technisch Directeur. Margo de Vries (31) wordt adjunct directeur met als specifiek aandachtsgebied Innovatie en Organisatieontwikkeling. Margo werkt sinds 2012 bij de KNWU op het gebied van Strategie & Organisatieontwikkeling.

 “Na mijn werk als technisch directeur en bondscoach is dit een hele mooie stap. Samen met Margo en het team werken aan het verder brengen van de wielersport, vanuit een bond die bij deze tijd past.”  

Thorwald Veneberg

“Het is een prachtige kans om deze rol te mogen vervullen. We gaan de ingezette koers ‘Kansen, van hier tot Tokio', doorzetten. En alle nieuwe ontwikkelingen in de wielersport benutten om onze toppositie verder uit te bouwen én - samen met onze partners - wekelijks honderdduizenden fietsers plezier aan hun sport te laten beleven.”

Margo de Vries

“We hadden Vincent aangetrokken om in enkele jaren vanuit een innovatieve drive op de diverse terreinen een zo groot mogelijke versnelling te geven aan de KNWU. Daarin zijn grote stappen gezet. Het is erg jammer dat Vincent weggaat, maar respecteren zijn keuze uiteraard. We zijn er trots op dat we de opvolging in eigen gelederen hebben gevonden.”

Voorzitter Marcel Wintels

“Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij de KNWU met een mooie opdracht, gemotiveerde mensen en prachtige sportprestaties. Ik heb het volste vertrouwen dat de KNWU als vooruitstrevende bond, onder leiding van Thorwald en Margo, volop bij blijft dragen aan het beter laten fietsen van Nederlanders. Voor mij is het tijd voor nieuwe dingen.” 

Vincent Luyendijk
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.