Wielrenselectie Elite-mannen EK Glasgow bekend

Papendal, 25 juni - Bondscoach Thorwald Veneberg heeft de selectie van de Elite-mannen bekend gemaakt voor de Europese kampioenschappen wegwielrennen in Glasgow, Schotland. De tijdrit vindt plaats op woensdag 8 augustus en de wegwedstrijd op zondag 12 augustus.

"We reizen af met een selectie die de wedstrijd hard kan maken. Er zijn renners die goed kunnen aanvallen en kans maken op een korte klassering wanneer er een groep weg blijft. Als het een sprint wordt, hebben we met Hofland, de nummer drie van vorig jaar, een renner in huis die voor het EK-podium meedoet."

Bondscoach Thorwald Veneberg

Tijdrit: (woensdag 8 augustus)

1. Jos van Emden

Wegwedstrijd: (zondag 12 augustus)

1. Koen de Kort

2. Sebastian Langeveld

3. Maurits Lammertink

4. Moreno Hofland

5. Pieter Weening

6. Oscar Riesebeek

7.

8.

De laatste twee namen voor de wegwedstrijd worden in een later stadium bekendgemaakt.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.