Chantal Blaak wint opnieuw nationale titel

Hoogerheide, 30 juni - Chantal Blaak is voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioene op de weg geworden. De renster van Boels-Dolmans reed in de finale weg uit een kopgroep van tien rensters en zag haar aanval met goud beloond op de Brabantse Wal. Amy Pieters maakte het succes van het winnende team compleet door naar de tweede stek te rijden. Europees kampioene Marianne Vos van WaowDeals ging als derde op het podium. Bij de elite-zonder-contract was de titel voor Evy Kuijpers. Zilver was voor Fleur Nagengast, Demi Vollering eiste het brons op.

Marianne Vos brak de nationale titelstrijd open met een aanval in het gezelschap van Esther van Veen. De twee vergaarden ruim een minuut voorsprong, maar zagen die als sneeuw voor de zon verdwijnen toen daarachter Boels-Dolmans en Team Sunweb de krachten bundelden. Een nieuwe aanval van Chantal Blaak bleek de juiste. Net als vorig jaar op het NK in Montferland en later ook op het WK in Bergen soleerde ze naar de streep in Hoogerheide.

"Dit had ik niet verwacht. Tot vorig jaar lukte het me nooit een Nederlands Kampioenschap te winnen. Nu win ik mijn tweede NK-titel achter elkaar. En dat ook nog eens in mijn regenboogtrui. Ik vond het al prachtig om hier in deze trui te rijden. Iedereen had al best een jasje uitgedaan, toen ik het nog één keer probeerde. Het moest uit mijn tenen komen. Toen kreeg ik de ruimte en moest ik het afmaken. Ik ben heel blij met deze gouden plak. Op het zware WK-parcours voor klimmers in Innsbruck zie ik mezelf in september niet opnieuw winnen, dus dat betekent dat ik komend voorjaar mooi in het rood-wit-blauw kan koersen." 

Chantal Blaak

Ook Evy Kuijpers toonde zich een tevreden kampioene, maar dan bij de elite-zonder-contract. De renster van Jan van Arckel wist als enige clubrenster haar karretje aan te haken bij de beroepsrensters.

"Vorig jaar was ik al tweede op het nationaal kampioenschap, ik heb er keihard voor gewerkt om het nu wel af te maken. Voor deze gouden medaille, maar ook een vijfde plek in de totale uitslag te midden van alle UCI-rensters had ik vooraf getekend." 

Evy Kuijpers
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.