Mathieu van der Poel wint Nederlandse titel op de weg

Hoogerheide, 1 juli - Mathieu van der Poel is op de Brabantse Wal Nederlands kampioen op de weg geworden. De Brabander bleef Danny van Poppel (tweede) en uittredend kampioen Ramon Sinkeldam (derde) voor op de Scheldeweg in Hoogerheide, waar hij in januari ook de wereldbekerfinale veldrijden op zijn naam schreef. Het was de tweede nationale titel van het kalenderjaar voor Van der Poel. Eerder dit jaar werd hij Nederlands kampioen in het veld in Surhuisterveen.

De wedstrijd werd ingeleid met een aanval van Oscar Riesebeek, Brian van Goethem (Roompot), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), René Hooghiemster (Alecto Cycling) en Joey van Rhee (MonkeyTown). In de laatste twee uur van der wedstrijd was het met hun poging gedaan. Het was de uiteindelijke winnaar die vervolgens ten aanval trok. Eerst alleen en vervolgens viel Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) aan in het gezelschap van Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo), Jan Willem van Schip (Team Roompot) en Dennis van Winden (Israel Cycling Academy). Van Poppel probeerde het vervolgens alleen, maar zag zijn drie medevluchters, maar ook een selecte groep achtervolgers aansluiten. Nadat Koen de Kort een vergeefse poging waagde om de anderen te verrassen met een ultieme aanval, werd er door een eerste groep gesprint voor de medailles. Van der Poel liet in het dorp zien, waar vader Adrie opgroeide, van uitzonderlijke klasse te zijn.

"Het klopt dat ik al vroeg ten aanval trok. Ik had vooraf gezegd dat ik er een harde koers van wilde maken. Dan ben ik immers in het voordeel. Dat is gelukt. Ik had alleen niet gedacht dat er uiteindelijk nog zo’n grote groep ging samen komen. Ik kon me opnieuw positioneren voor de sprint. Ik wist dat ik niet te vroeg moest aangaan, maar kon een perfecte sprint rijden op een aankomst die ik ken. Het zijn zeker niet de traagste mannen die ik hier klop, maar ik wist ook dat deze oplopende finishstraat me op het lijf geschreven was. Op dergelijke aankomsten won ik al meer dit jaar. Maar uiteraard moet je het dan ook kunnen afmaken en dat kon ik gelukkig vandaag." 

Mathieu van der Poel
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.