Wielrenselectie elite-vrouwen EK Glasgow bekend

Papendal, 2 juli - Bondscoach Thorwald Veneberg heeft de selectie van de elite-vrouwen bekend gemaakt voor de Europese kampioenschappen wegwielrennen in Glasgow, Schotland. De wegwedstrijd vindt plaats op zondag 5 augustus en de tijdrit op woensdag 8 augustus.

Update maandag 30 juli: Floortje Mackaij is toegevoegd aan de EK-selectie. Zij vervangt Janneke Ensing die niet fit genoeg is voor de EK.

"We gaan voor de winst."

Bondscoach Thorwald Veneberg

Wegwedstrijd zondag 5 augustus:

1. Chantal Blaak

2. Lucinda Brand

3. Anna van der Breggen

4. Ellen van Dijk

5. Janneke Ensing Floortje MacKaij

6. Sabrina Stultiens

7. Marianne Vos

8. Lorena Wiebes

Tijdrit woensdag 8 augustus:

1. Anna van der Breggen

2. Ellen van Dijk

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.