Mathieu van der Poel start op EK Glasgow

Papendal, 2 juli - Bondscoach Thorwald Veneberg heeft Mathieu van der Poel geselecteerd voor de Europese kampioenschappen wegwielrennen in Glasgow, Schotland. Afgelopen week werd een groot deel van de selectie al bekend gemaakt. In een later stadium wordt de achtste en laatste renner toegevoegd aan de EK-selectie.

"Begin vorige week heb ik contact gehad met Mathieu en zijn ploeg waarbij duidelijk werd dat hij graag wil starten in de wegwedstrijd in Glasgow. Het EK heeft dé primeur doordat Mathieu de eerste renner ooit is, die zowel op de weg uitkomt als op de mountainbike".

Thorwald Veneberg

Tijdrit:

1. Jos van Emden

Wegwedstrijd:

1. Koen de Kort

2. Sebastian Langeveld

3. Maurits Lammertink

4. Moreno Hofland

5. Pieter Weening

6. Oscar Riesebeek

7. Mathieu van der Poel

8. .....................

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.