EK-mountainbike selectie Glasgow bekend

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie bekendgemaakt voor de Europese kampioenschappen mountainbike in Glasgow. Deze vinden plaats op dinsdag 7 augustus.

"We reizen af met een hele sterke selectie. In beide categorieën maken we kans op de titel. Zowel Anne Tauber als Mathieu van der Poel hebben in de wereldbekers al op het podium gestaan. Anne Terpstra heeft na haar zware blessure in januari alweer een hoog niveau laten zien en dit EK vormt een goed podium om te kijken waar ze nu staat."

Gerben de Knegt

Elite mannen

Mathieu van der Poel

Michiel van der Heijden

Elite vrouwen

Anne Tauber

Anne Terpstra

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.