Selectie Europese kampioenschappen Glasgow bekend

Papendal, 25 juli - Bondscoaches Peter Schep (duuronderdelen) en Bill Huck (sprintonderdelen) hebben de selecties bekend gemaakt voor de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Glasgow, Schotland. Deze vinden plaats van donderdag 2 tot en met dinsdag 7 augustus.

"Kirsten Wild en Amy Pieters zijn klaar voor de EK. Beide dames kunnen goed omgaan met de druk van presteren in grote wedstrijden. Afgelopen WK in Apeldoorn waren zij erg succesvol en de verwachting is dat de concurrentie de dames nauwlettend in de gaten houdt. Bij de mannen is Yoeri Havik gevallen in de voorbereiding. Hij hoopt op tijd fit te zijn. De medische staf doet er alles aan om dit te bewerkstelligen. Verder hebben we veel ervaring in de ploeg op alle onderdelen. Het wordt weer de eerste baankoers in maanden en daarom is er de afgelopen periode intensief getraind. Ze hebben elkaar beter gemaakt en daar ben ik blij mee. Wat het oplevert gaan we zien, mijn verwachtingen zijn er."

Peter Schep

Duuronderdelen:

Mannen:

Omnium: Roy Pieters

Madison: Roy Pieters en Wim Stroetinga

Puntenkoers: Yoeri Havik

Scratch: Roy Eefting

Elimination: Roy Eefting

Vrouwen:

Omnium: Kirsten Wild

Madison: Kirsten Wild en Amy Pieters

Puntenkoers: Kirsten Wild

Scratch: Kirsten Wild

Elimination: Amy Pieters

Sprintonderdelen:

Mannen:

Teamsprint: Roy van den Berg, Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee

Sprint: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland

Keirin: Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee

Kilometer tijdrit: Matthijs Büchli en Sam Ligtlee

Vrouwen:

Teamsprint: Kyra Lamberink, Laurine van Riessen, Hetty van de Wouw en Shanne Braspennincx

Sprint: Hetty van de Wouw en Shanne Braspennincx

Keirin: Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx

500 meter tijdrit: Kyra Lamberink en Hetty van de Wouw

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.