EK BMX-selectie Glasgow bekend

Papendal, 26 juli -Bondscoach Bas de Bever heeft de BMX-selectie voor de Europese kampioenschappen in Glasgow bekendgemaakt. Deze vinden plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus.

"We reizen met veel vertrouwen af naar Glasgow. Zowel bij de mannen als de vrouwen draaien we een goed seizoen. Niek Kimmann won al verschillende wereldbekers dit seizoen. Judy Baauw, die op de WK in Baku het brons pakte, gaat zich zeker mengen in de strijd om de medailles. Voor Merle van Benthem is het nog afwachten of ze afreist naar de EK. Volgende week beslissen we of Merle fit genoeg is om te starten."

Bas de Bever

Mannen:

Dave van der Burg

Niek Kimmann

Niels Bensink

Jay Schippers

Justin Kimmann

Kevin van de Groenendaal

*Vrouwen:

Merle van Benthem (onder voorbehoud)

Judy Baauw

Ruby Huisman

* Laura en Merel Smulders nemen met het eigen team, TVE Oegema, deel aan de EK.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.