Wereldtitel tijdrijden en twee keer zilver tweede dag WK Para-cycling

Daniel Abraham pakt met ruime voorsprong op de concurrentie de gouden medaille en volgt zichzelf hiermee op als wereldkampioen tijdrijden. Het tandemkoppel Vincent ter Schure en Timo Fransen komen net tekort voor de wereldtitel en pakken het zilver. Ook handbiker Tim de Vries moet genoegen nemen met het zilver.

Vincent ter Schure en piloot Timo Fransen kwamen een halve tel tekort voor de regenboogtruien. De Britten Stephen Bate en Adam Duggleby waren onze landgenoten net te snel af. Daniel Abraham Gebru ging van start in de klasse C5 voor zijn tijdrit. Gebru verdedigde zijn wereldtitel die hij vorig jaar in Zuid-Afrika behaalde met verve en volgde zichzelf op. De tegenstand volgde op meer dan 40 seconden van onze wereldkampioen.

Handbiker Tim de Vries ging als voorlaatste van start en wist de zilveren medaille in de wacht te slepen. Kwam hij vorig jaar 3 seconden tekort voor de wereldtitel, dit jaar was de Amerikaan Oscar Sánchez hem 5 tellen te snel af.

“Dit is toch wel een dag met gemengde gevoelens geworden. Het is natuurlijk prachtig dat Daniel zijn titel verlengt en nog een jaar in die regenboogtrui mag rondrijden en zijn tegenstand hier met groot verschil verslaat. Maar als je dan ziet hoe zowel Vincent en Timo als Tim zo dichtbij de hoogste trede zijn en net iets tekort komen, is dat toch ook weer jammer. Maar we merken dat iedereen fysiek in topvorm is en dat er de komende twee dagen in de wegwedstrijd nog meer successen gaan volgen.”

Assistent bondscoach Loes Gunnewijk
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.