Goud en zilver voor dames op EK Tijdrijden

Ellen van Dijk is op de Europese kampioenschappen in Glasgow erin geslaagd om haar Europese tijdrittitel te verlengen. Ze won de tijdrit met minieme voorsprong op landgenote Anna van der Breggen. Voor Van Dijk is het de derde keer op rij dat ze Europees kampioene tegen de klok is.

De Duitse Trixi Worrack had een goede richttijd had neergezet voor de Nederlandse dames. Ellen van Dijk ging voortvarend van start. Op het eerste tussenpunt had ze drie tellen voorsprong op Anna van der Breggen. De rest reed dan al op een geruststellende achterstand. Op weg naar de tweede tijdmeting deed Van Dijk er nog eens vijftien seconden bij ten opzichte van haar Zwolse tegenstandster. In het slot kwam Van der Breggen nog hard opzetten, maar ze bleek twee tellen langzamer dan Van Dijk aan de meet.

“Toen ik over de streep kwam, dacht ik dat Anna gewonnen had. Ik had geen idee wat de concurrenten aan het doen waren. Ik haalde onderweg genoeg dames in, maar wist dat Anna mijn grootste tegenstandster zou zijn. Of ik in de finale minder risico genomen heb? Dat wilde ik wel, maar ik wist dat de risico’s nodig waren om een goede tijd neer te zetten. Blijkbaar was het net snel genoeg.”

Ellen van Dijk

Van Emden en Van Baarle buiten de medailles

De tijdrit voor mannen was gepland voor de namiddag. Dylan van Baarle en Jos van Emden kwamen niet in de buurt van het eremetaal, met een achtste plaats voor Van Emden en een tiende plek voor Van Baarle.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.