WK MTB XCO selectie Lenzerheide bekend

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie bekendgemaakt voor de wereldkampioenschappen MTB XCO in Lenzerheide, Zwitserland. Deze vinden plaats van woensdag 5 tot en met zondag 9 september.

287837 wk%20mtb%20xco%202018%20selectie 0b91e4 large 1534759153

"Mathieu van der Poel is ons belangrijkste speerpunt en hij gaat voor een medaille. Na zijn mindere dag op het EK MTB in Glasgow heeft hij laten zien dat zijn vorm gewoon heel goed is met zijn verschillende overwinningen op de weg en zelfs een zilveren EK-medaille in de wegrit. Verder is het ook een parcours wat hem erg goed moet liggen. Bij de dames start Anne Terpstra helaas niet, omdat zij op het EK een infectie aan haar enkel opliep en daarvan nog steeds herstellende is. Wel hebben we met de andere Anne (Tauber) een renster die al een heel mooi seizoen, als eerste jaars elite dame, heeft gereden met meerdere podiumplekken in de afgelopen Wereldbekerwedstrijden. Ze is erg gemotiveerd om op haar eerste elite WK een mooi resultaat neer te zetten. De breuk in haar pink is inmiddels geheeld."

Bondscoach Gerben de Knegt over de elite categorieën

"Met David Nordemann en Milan Vader hebben wij bij de U23 mannen twee renners die bewezen hebben allebei mee te kunnen doen voor het podium. Sophie von Berswordt zal aan de start staan bij de U23 vrouwen. Zij reed een sterk NK en EK en is aangehaakt bij de top 10 in haar categorie. Bij de junior mannen hebben we de tweeling Mick en Tim van Dijke, die beide internationaal al meerder keren op het podium hebben gestaan en al het hele seizoen toewerken naar dit WK. Mick heeft de laatste maanden gesukkeld met een aanhoudende knieblessure, maar is net op tijd weer hersteld. Afgelopen zondag heeft junior Tristan Botteram zich in de Downhill Worldcup in La Bresse gekwalificeerd voor de WK. Een prestatie van wereldformaat en daarmee staat Nederland sinds lange tijd weer aan de start van de downhill wedstrijd op een WK"

Bondscoach Gerben de Knegt over de U23- en junioren-selectie

"In de breedte hebben we een hele mooie en sterke WK-selectie met zeker kansen op medailles. We zullen als selectie bijna twee weken voor de wedstrijden aanwezig zijn, omdat het parcours op hoogte ligt en we zo voldoende tijd hebben om aan te passen aan deze omstandigheden."

Bondscoach Gerben de Knegt over de kansen

Elite mannen

Mathieu van der Poel

Elite vrouwen

Anne Tauber

U23 mannen

Milan Vader

David Nordemann

Marc Bouwmeester

U23 vrouwen

Sophie von Berswordt

Junior mannen

Tim van Dijke

Mick van Dijke

Tristan Botteram (Downhill)

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.