David Nordemann rijdt naar brons op WK MTB

Lenzerheide, 7 september 2018 - David Nordemann heeft Nederland een eerste medaille bezorgd op het wereldkampioenschap mountainbike in Lenzerheide. Hij won een bronzen medaille bij de beloften. De biker uit Kranenburg reed aanvankelijk in het spoor van de latere wereldkampioen Alan Hatherly uit Zuid-Afrika en runner-up Christopher Blevins uit de Verenigde Staten. Nadat hij het duo moest laten gaan, richtte Nordemann zich op het brons en die derde plek wist hij tot het einde toe vast te houden. Eerder op de dag imponeerde Sophie von Berswordt al met een zesde plaats op het WK voor beloften-vrouwen.

Dolgelukkig

Nordemann - die op het Europees Kampioenschap in Graz een medaille door materiaalpech door zijn vingers zag glippen - was dolgelukkig met de bronzen medaille die hij in Zwitserland wist te behalen.

"Ik voelde me vanaf het begin heel goed en kon de kop van de wedstrijd volgen, maar in de tweede ronde werd er heel hard omhoog gereden. Ik had het idee dat ik wat gas terug moest nemen, dat ze het nooit vol zouden houden. Toen ik weer naar voren reed, waren de eerste twee weggereden. Ik kon de kloof niet meer dichten. Ik ben vanaf dat moment mijn eigen tempo gaan rijden en probeerde vooral het verschil met de concurrentie achter me groter te laten worden. Ik wist al snel dat deze bronzen plak het maximaal haalbare was en ben heel blij dat het me gelukt is op het podium plaats te mogen nemen. Dit is mijn mooiste prestatie op de mountainbike tot nog toe en dit motiveert me enorm om er komend jaar - in mijn laatste beloftenseizoen - een mooi jaar van te maken. Ik heb er eigenlijk nu al zin in."

David Nordemann

Tevreden De Knegt

Bondscoach Gerben de Knegt was zeer tevreden met de prestaties van Nordemann en Von Berswordt.

"Als je bedenkt dat Sophie ook nog pech heeft gehad, dan kun je nagaan hoe sterk ze hier vandaag gereden heeft. Ze heeft zich pas een half jaar helemaal op haar sport kunnen richten en dat betaalt zich duidelijk uit. Ze rijdt hier een knappe race. Ik ben ook heel blij voor David, die op het EK op medaillekoers lag toen hij pech kreeg. Dat heeft hij ook in andere wedstrijden meegemaakt, dus was het goed om te zien dat hij de derde plek hier in de wacht wist te slepen. Hij kwam snel in een soort niemandsland terecht met twee sterkere renners voor hem en een aantal anderen achter zich. Maar hij heeft een technisch zeer solide race gereden met een terechte bronzen plak als bekroning. Ik denk dat we hier als groep ook de vruchten plukken van onze voorbereiding. We zijn direct na de wereldbekerfinale in La Bresse naar Lenzerheide afgereisd. Omdat we hier op hoogte zitten, leek dat ons een noodzakelijke investering. Dat kost geld en ook energie van het begeleidingsteam, maar dat kregen we vandaag gelukkig dubbel en dwars terugbetaald."

Bondscoach Gerben de Knegt 
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.