Bill Huck stopt als bondscoach baan sprint

Papendal, 10 september – Bill Huck vertrekt vanwege privéredenen​ per direct als bondscoach van de nationale sprintselectie. Sinds september vorig jaar was Bill Huck de bondscoach van de nationale sprintselectie.

Onder zijn succesvolle leiding werden de Nederlandse sprinters afgelopen februari op de WK baanwielrennen in Apeldoorn wereldkampioen op het onderdeel teamsprint én vorige maand Europees kampioen op de EK in Glasgow. Jeffrey Hoogland werd onder de hoede van Bill Huck in 2017 Europees kampioen op de kilometer tijdrit. Op de WK in Apeldoorn wereldkampioen op de 1 km tijdrit en op de EK in Glasgow Europees kampioen op de sprint.

Soms loopt het anders dan gepland. Bovenal ben ik heel blij dat ik heb mogen werken met hele getalenteerde atleten. 

Bill Huck

"Met het vertrek van Bill ontstaat er een lastige situatie, met minder dan 2 jaar voor de Olympische Spelen in Tokyo. Hugo Haak, nu assistent-bondscoach, neemt voorlopig de taken van Bill over tot er een structurele oplossing is gevonden".

Directeur Thorwald Veneberg
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.