Selectie veldrijden Waterloo en Iowa bekend

Papendal, 17 september - Bondscoach Gerben de Knegt heeft vandaag de nationale selectie veldrijden bekendgemaakt van de eerste wereldbeker wedstrijden van het seizoen. Deze wedstrijden vinden plaats op zondag 23 september (Waterloo) en zaterdag 29 september (Iowa) in de Verenigde Staten. Namens Nederland reist er een kleine selectie af.

290111 sf171105 em 28325 1024x683 4b01af large 1537166809

"Mathieu en David van der Poel reizen niet af naar de Verenigde Staten. Mathieu neemt rust na een zwaar, maar uitstekend mountainbike-en wegseizoen. Hier sta ik volledig achter. Marianne Vos start voor het eerst in de wereldbekers in de V.S. en zal dit seizoen in meer veldrijd wedstrijden starten dan voorgaande jaren. Ik kijk er naar uit om te zien hoe iedereen ervoor staat deze eerste wereldbekers. Met Lars van de Haar die gister al zijn eerste overwinning pakte in Geraardsbergen is mijn verwachting dat hij ook in de V.S. voor het podium meedoet. Dat zie ik trouwens Corné van Kessel en Marianne Vos ook doen".

Gerben de Knegt

Selectie Elite mannen:

Lars van der Haar

Corné van Kessel

Stan Godrie

Sieben Wouters

Selectie Elite vrouwen:

Maud Kaptheijns

Sophie de Boer

Fleur Nagengast

Inge van der Heijden

Manon Bakker

Marianne Vos

Geerte Hoeke

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.