Annemiek van Vleuten lang uit de roulatie door valpartij op WK

Innsbruck, 29 september - Tijdens de WK-wegwedstrijd is Annemiek van Vleuten gevallen en heeft ze haar knie verdraaid. Ondanks deze valpartij heeft ze de wedstrijd kunnen vervolgen, al snel bleek dat ze geen vermogen meer kon leveren met haar linkerbeen. Ondanks haar knieklachten eindigde Van Vleuten als 7de.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Annemiek een scheur in haar knie heeft opgelopen. Een stukje bot waar de kruisband aan vastzit is afgebroken. Morgen vliegt Annemiek terug naar Nederland waar verder onderzoek wordt verricht. De eerste verwachting is dat het herstel minimaal 3 maanden zal duren.

"Ze vielen voor mij en ik kon ze net niet meer ontwijken en viel er over heen. Had niet het idee dat de impact van de valpartij zo groot was. Voelde alsof mijn knie uit de kom was. Ben toch weer op de fiets gestapt, maar kon geen vermogen meer leveren met mijn linkerbeen. Ben blij dat ik toch nog Anna kon lanceren bij mijn aanval. Uiteraard baal ik enorm van de valpartij, want ik voelde mij heel erg sterk.”

Annemiek van Vleuten
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.