Bondscoach Peter Schep verlaat de KNWU

Papendal, 4 oktober – Bondscoach Peter Schep verlaat na 5 jaar de KNWU. Per 1 januari 2019 gaat hij een nieuwe uitdaging aan als Performancemanager bij de World Tour wielerploeg EF Education First - Drapac p/b Cannondale.

Vanaf 2013 is Peter Schep werkzaam voor de KNWU in de discipline baanwielrennen. Eerst als talentcoach voor de duuronderdelen en later als assistent-bondscoach tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Na de Olympische Spelen werd Peter Schep bondscoach.

Succesvolle periode als bondscoach

Onder zijn leiding werden er diverse successen gehaald op verschillende mondiale kampioenschappen.

2016:

EK Parijs: Kirsten Wild, Europees kampioen (afvalkoers en puntenkoers)

2017:

WK Hongkong: Kirsten Wild, zilver bij het omnium en brons bij de puntenkoers.

EK Berlijn: Kirsten Wild, Europees kampioen op de afvalkoers, zilver op omnium en brons op de koppelkoers met Amy Pieters.

2018

WK Apeldoorn: Kirsten Wild, Wereldkampioen op de scratch, omnium en puntenkoers. Zilver op de koppelkoers met Amy Pieters. Jan Willem van Schip, zilver op het omnium en puntenkoers. Annemiek van Vleuten, zilver op de individuele achtervolging.

EK Glasgow: Kirsten Wild, Europees kampioen op de scratch en omnium.

“Het is een bijzondere kans die op mijn pad komt om aan de slag te gaan bij een World Tour ploeg als EF Education First – Drapac p/b Cannondale. Hoewel ik het uitstekend naar mijn zin heb bij de KNWU en midden in een olympische cyclus zit richting Tokyo2020, kan ik deze kans niet voorbij laten gaan. Voor de sporters verandert er uiteraard wel wat met een nieuwe coach. Echter heb ik het programma richting het WK in Polen helemaal uitgestippeld en kan de overgang naar de nieuwe coach heel soepel verlopen. De ploeg geeft ook alle medewerking, zodat ik mijn werk bij de KNWU zo goed mogelijk kan afsluiten en mijn sporters nog kan begeleiden tijdens de wereldbekers van dit jaar. Ik ben de KNWU dankbaar voor de kans en het vertrouwen, die ik eerst als renner en nu als coach in alle jaren heb ervaren”.

Peter Schep

“Het is een hele mooie mogelijkheid voor Peter om aan de slag te gaan in de World Tour en daar hebben wij alle begrip voor. De afgelopen jaren heeft Peter een goed fundament gelegd voor zijn groep sporters waar zijn opvolger op voort kan borduren richting 2019 en Tokyo2020. Momenteel zijn wij bezig om zo snel mogelijk een opvolger aan te trekken”.

Thorwald Veneberg
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.