Selecties wereldbeker veldrijden Bern bekend

Papendal, 15 oktober - De selecties voor de wereldbeker veldrijden in Bern zijn bekend. Bondscoach Gerben de Knegt neemt 29 renners/rensters mee naar Zwitserland. De wereldbeker vindt plaats op zondag 21 oktober 2018.

293414 selectie%20wb%20veld%20bern%202018 577435 original 1539595984

"Uiteraard is Mathieu van der Poel wederom favoriet. Hopelijk geeft zijn enkel deze week geen reactie, maar ik verwacht dat het wel goed komt na zijn wedstrijd afgelopen weekend. Bij de vrouwen springen vooral de resultaten van Marianne Vos en Annemarie Worst eruit de laatste weken. Goed om te zien dat ook Annemarie aantoont een grote wedstrijd te kunnen winnen. Ik ben ook blij dat Joris Nieuwenhuis de aansluiting met de elite mannen top heeft gemaakt en hersteld is van zijn blessure. Hij haalt nu weer het niveau wat bij hem hoort.In alle categorieën denk ik dat we mee kunnen doen voor het podium. Iedereen heeft bewezen dit aan te kunnen. We hebben een sterke en uitgebalanceerde selectie. Daarnaast zijn we na heel wat jaren weer terug in Zwitserland. Ik verwacht veel publiek en een mooi parkoers."

Gerben de Knegt 

Selectie Elite Mannen

Mathieu van der Poel

David van der Poel

Lars van der Haar

Corné van Kessel

Stan Godrie

Sieben Wouters

Joris Nieuwenhuis

Gosse van der Meer

Selectie Elite Vrouwen

Maud Kaptheijns

Marianne Vos

Annemarie Worst

Ceylin del Carmen Alvarado

Sophie de Boer

Fleur Nagengast

Inge van der Heijden

Manon Bakker

Denise Betsema

Selectie U23 Mannen

Jens Dekker

Maik van der Heijden

Kyle Agterberg

Mees Hendrikx

Ryan Kamp

Roel van der Stegen

Selectie Junior Mannen

Pim Ronhaar

Luke Verburg

Noah Vreeswijk

Hugo Kars

Lars Boven

Twan van der Drift

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.