Loes Gunnewijk nieuwe bondscoach vrouwen wegwielrennen

Papendal, 8 november 2018 - De huidige bondscoach van de junior-vrouwen, Loes Gunnewijk, wordt per 1 januari 2019 de nieuwe bondscoach van de vrouwen-junioren, -beloften en -elite op de weg.

De voormalig Nederlands kampioene op de weg en tijdrit is al bondscoach van de junior-vrouwen. Gunnewijk breidt haar functie dan ook uit met de beloften- en elite-vrouwen en wordt daarmee bondscoach van de gehele vrouwenselectie.

“Het is supermooi dat ik verantwoordelijk word voor de gehele selectie. Zo kan ik de talenten nóg beter volgen, kan ik ze langer coachen en zie ik beter hoe ze zich ontwikkelen. Je weet wat er speelt en kan door de samenwerking met de teams de talentontwikkeling doorzetten. Dit geldt dan ook zeker voor de belofte-vrouwen, omdat we daar moeten zorgen voor nieuwe aanwas richting de elite-vrouwen. Bij de elite hebben we momenteel uiteraard een hele mooie en sterke groep staan en blijven we doen waar we al lange tijd mee bezig zijn; goed blijven rijden en presteren op de kampioenschappen.”

Loes Gunnewijk

“Door deze splitsing komt er nog meer aandacht voor de sporters, vooral tijdens de kampioenschappen. Daarnaast is het goed dat één persoon verantwoordelijk is voor de hele lijn bij de vrouwen. Loes Gunnewijk kan zo de junior-vrouwen tot de elite begeleiden."

Thorwald Veneberg

Over de bondscoach van de mannen volgt binnenkort meer nieuws.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.