29 Veldrijders naar de wereldbeker in Tábor

Papendal, 12 november - Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn 29-koppige selectie voor de wereldbeker veldrijden in Tábor (Tsjechië) bekendgemaakt. Deze vindt plaats op zaterdag 17 november 2018.

295681 ek%20veld%202018%20pim%20ronhaar 6ba8fc original 1542020374

“Uiteraard ben ik erg tevreden met het afgelopen Europese kampioenschap in Rosmalen. We hadden een goede voorbereiding, iedereen heeft gedaan wat hij/zij moest doen en we hebben goed gepiekt. Na alle euforie is het nu weer tijd om de knop om te zetten naar de orde van de dag, een nieuwe wereldbeker. Het grote verschil met het EK is dat Marianne Vos een korte rustperiode neemt, wat ik een slimme zet vind met het oog op de rest van het seizoen en het aankomende WK.” 

Gerben de Knegt (over zijn selectie)

“Het is een mooi parcours. Ik ga ervanuit dat het droog blijft, dus we verwachten geen modder. Daar kunnen we rekening mee houden.” 

Gerben de Knegt (over de wereldbeker) 

Selectie elite mannen

Mathieu van der Poel

David van der Poel

Lars van der Haar

Corné van Kessel

Stan Godrie

Sieben Wouters

Joris Nieuwenhuis

Gosse van der Meer

Selectie elite vrouwen

Maud Kaptheijns

Lucinda Brand

Annemarie Worst

Ceylin del Carmen Alvarado

Sophie de Boer

Fleur Nagengast

Inge van der Heijden

Manon Bakker

Denise Betsema

Selectie U23 mannen

Jens Dekker

Maik van der Heijden

Kyle Agterberg

Mees Hendrikx

Ryan Kamp

Roel van der Stegen

Selectie junior-mannen

Pim Ronhaar

Luke Verburg

Noah Vreeswijk

Hugo Kars

Lars Boven

Twan van der Drift

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.