Baanselectie wereldbeker Berlijn bekend

Papendal, 20 november – De nationale selectie voor de wereldbeker in Berlijn is bekend. Van 30 november tot en met 2 december komen de selecties van bondscoach Peter Schep en trainer Hugo Haak in actie.

Sprintonderdelen

"Ik hoop dat we de resultaten van de eerdere wereldbekers van dit seizoen een goed vervolg kunnen geven. Op de teamsprint bij de mannen is het uniek dat er 7 Nederlanders op het hoogste niveau starten bij zowel team KNWU als BEAT Cycling. Hopelijk eindigen we weer op plaats 1 en 2."

Hugo Haak

Selectie baansprinters

Mannen:

Teamsprint: Nils van ’t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Sam Ligtlee en Jeffrey Hoogland

Sprint: Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee

Keirin: Harrie Lavreysen

Kilometer: Sam Ligtlee

Vrouwen:

Teamsprint: Kyra Lamberink, Shanne Braspennincx, Elis Ligtlee

Sprint: Shanne Braspennincx, Elis Ligtlee

Keirin: Shanne Braspennincx

500 meter: Elis Ligtlee

Duuronderdelen

"We starten op de madison bij de mannen en vrouwen in een nieuwe samenstelling. Beide mannen hebben inhoud en we gaan zien hoe ver die inhoud hen brengt. Bij de dames zit Kirsten Wild in een rustperiode en is dit een uitstekende gelegenheid voor jong talent, Mylene de Zoete, om zich te laten zien. Voor Amy is dit een kans om te  laten zien hoe ze op de individuele omnium events uit de voeten kan. Dit is relatief nieuw voor haar, maar ze is inmiddels zelf ook wereldtop op de baan. Dus zie ik het met vertrouwen tegemoet".

Peter Schep

Selectie duurrenners

Mannen:

Omnium Jan-Willem van Schip

Madison Jan-Willem van Schip en Dion Beukenboom

Vrouwen:

Omnium: Amy Pieters

Madison: Amy Pieters en Mylene de Zoete

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.