Hugo Haak nieuwe bondscoach van de baansprintselectie

Papendal, 2 december – Hugo Haak wordt de nieuwe bondscoach van de baansprinters en zal de nationale selectie verder coachen richting de Olympische Spelen in Tokyo.

Hugo Haak, nu nog werkzaam als interim-bondscoach, traint en coacht de baanselectie sinds het vertrek van Bill Huck. Haak die vorig jaar december stopte met topsport en op 1 januari van dit jaar in dienst kwam van de KNWU als assistent-bondscoach krijgt per direct de leiding over de nationale sprintselectie. Hij gaat ondersteund worden door voormalig beroepsrenner, Fulco van Gulik, die de rol van assistent-bondscoach gaat vervullen. Van Gulik is sinds de zomer al betrokken bij de nationale selectie.

“Ik ben heel blij met de kans die de KNWU mij geeft om bondscoach te worden van de baansprinters. De selectie train ik al een lange periode en vanaf september is daar het coachen bijgekomen. De start van het nieuwe baanseizoen is heel goed verlopen met overwinningen tijdens de voorbije wereldbekers in Parijs, Milton en dit weekend in Berlijn. Het is een hele talentvolle groep en ik kijk er naar uit om samen met hen de ingeslagen weg te vervolgen richting de Olympische Spelen in 2020.”

Hugo Haak

“De afgelopen periode hebben wij Hugo enorme stappen zien maken als trainer en in zijn interim rol als coach. Samen met Hugo en de selectie zijn er gesprekken geweest om te kijken of hij al kan doorstromen naar de rol van bondscoach. Iedereen staat hier positief in en wij zijn dan ook blij dat we het intern hebben kunnen oplossen. We trekken nog een extra coach aan omdat de groep van sporters te groot is voor 1 coach en we hierdoor verder kunnen professionaliseren. Deze nieuwe collega zal ook als embedded scientist werkzaam zijn.”

Thorwald Veneberg
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.