Baanselectie wereldbeker Londen bekend

Papendal, 10 december - De nationale selectie voor de wereldbeker in Londen is bekend. Van 14 tot en met 16 december komen de selecties van bondscoaches Peter Schep en Hugo Haak in actie.

Sprintonderdelen

"Na de succesvolle teamsprints in de voorgaande wereldbekers gaan we ook in Londen weer voor de winst. Matthijs, Roy en Laurine rijden ook voor de nationale selectie om een zo sterk mogelijk team voor deze wereldbeker aan de start te hebben."

Hugo Haak

Mannen:

Teamsprint: Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Matthijs Büchli en Jeffrey Hoogland

Sprint: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland

Keirin: Matthijs Büchli

Vrouwen:

Teamsprint: Kyra Lamberink, Hetty van de Wouw en Shanne Braspennincx

Sprint: Laurine van Riessen en Hetty van de Wouw

Keirin: Laurine van Riessen

Duuronderdelen

"Kirsten heeft tijdens haar afwezigheid in Berlijn extra geïnvesteerd in training. Daardoor zijn we op omnium en madison weer op oorlogssterkte bij de dames. Amy is ook gegroeid door de individuele koersen van Berlijn, dus ik verwacht dat ze in Londen weer voor het podium meedoen. Yoeri Havik vervangt Dion Beukeboom in de adison en rijdt nu samen met Jan-Willem. Op het omnium is de druk eraf na 2 top-4 plaatsen, dus we kunnen extra in de Madison investeren. We hebben hier de punten nog hard nodig. Beide mannen zijn heel goed in vorm momenteel."

Peter Schep

Vrouwen:

Omnium:Kirsten Wild

Madison: Kirsten Wild en Amy Pieters

Mannen:

Omnium: Jan Willem van Schip

Madison: Jan Willem van Schip en Yoeri Havik

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.