Tim Veldt interim wedstrijdcoach baan (duur) selectie

Papendal, 18 december - De KNWU is overeengekomen met BEAT Cycling Club om Tim Veldt in te zetten als wedstrijdcoach van de duurselectie tot en met het einde van dit baanseizoen. Veldt neemt deze rol op zich tijdens de wereldbeker baanwielrennen in Hong Kong en tijdens de WK baanwielrennen 2019 in Pruszków, Polen.

299259 sf171119 10016 53f944 large 1545135072

Tim Veldt zal vanaf 1 januari tot en met het einde van het baanseizoen als coach tijdens de wedstrijden van de duurrenners fungeren in verband met het vertrek van Peter Schep. De duurselectie wordt op dagelijkse basis begeleid door Adriaan Helmantel en Fulco van Gulik.

"Voor een wielrenner is er ieder jaar een kans om een wereldkampioenschap te rijden en je sportcarrière te bekronen met succes op dit toernooi, maar door het vertrek van hun coach Peter Schep wordt dat proces verstoord. Ik voel me betrokken om ze te helpen een goed WK te rijden. Nadat de KNWU bij ons heeft aangeklopt, zijn we om tafel gegaan om te bespreken hoe we dit kunnen realiseren in combinatie met mijn rol als coach van de baanploeg van BEAT Cycling Club. Ik zal de wedstrijdbegeleiding van de duurrenners op mij nemen tot en met het WK. BEAT zal als commercieel team niet actief zijn op de wereldbeker in Hong Kong en daarom past deze opdracht dus goed in mijn schema."

Tim Veldt

“Ik ben blij dat Tim deze rol wil invullen voor ons en wij zijn BEAT Cycling Club ook dankbaar voor deze tijdelijke oplossing. Tim is voor ons geen onbekende als voormalig lid van de nationale baanselectie en ook de meeste renners kennen hem nog uit die periode. Ik ben ervan overtuigd dat Tim samen met Adriaan en Fulco de selectie goed kan ondersteunen in de laatste wereldbeker en de wereldkampioenschappen in Polen. Daarna gaan we dit traject evalueren en samen overleggen of en hoe we het traject tot en met de Spelen van Tokio vorm gaan geven.”

Thorwald Veneberg
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.