Selectie wereldbeker veldrijden Pontchâteau bekend

Papendal, 14 januari - Bondscoach Gerben de Knegt heeft vandaag de nationale selectie veldrijden bekendgemaakt voor de wereldbeker in Pontchâteau, Frankrijk. Deze vindt plaats op zondag 20 januari.

"Ik ben heel blij dat Pim Ronhaar, als kersvers Nederlands kampioen weer fit is en terug is in de selectie. Ryan Kamp wint als eerstejaars belofte de Nederlandse titel en laat hiermee zijn potentie zien. Mathieu en Lucinda zijn er niet bij deze wereldbeker. Zij kiezen ervoor om zich via een trainingskamp zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de WK in Bogense, Denemarken."

Bondscoach Gerben de Knegt

Selectie Elite mannen

1. David van der Poel

2. Lars van der Haar

3. Corné van Kessel

4. Stan Godrie

5. Sieben Wouters

6. Joris Nieuwenhuis

7. Gosse van der Meer

Selectie Elite vrouwen

1. Marianne Vos

2. Maud Kaptheijns

3. Annemarie Worst

4. Sophie de Boer

5. Denise Betsema

6. Ceylin del Carmen Alvarado

7. Inge van der Heijden

8. Fleur Nagengast

9. Manon Bakker

10. Yara Kastelijn

Selectie U23 mannen

1. Maik van der Heijden

2. Roel van der Stegen

3. Ryan Kamp

4. Mees Hendrikx

5. Kyle Achterberg

6. Tim van Dijke

Selectie Junior mannen

1. Pim Ronhaar

2. Luke Verburg

3. Noah Vreeswijk

4. Hugo Kars

5. Salvador Alvarado

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.