Coach en wetenschapper Mehdi Kordi maakt overstap van British Cycling

Papendal, 1 februari - Mehdi Kordi tot voor kort als coach werkzaam bij British Cycling, treedt per 1 april aanstaande in dienst bij de KNWU als embedded scientist. Met het aantrekken van de Britse Mehdi Kordi is de staff voor de baanselectie compleet. Samen met bondscoach Hugo Haak en assistent bondscoach Fulco van Gulik vormt Mehdi Kordi het technische hart van de sprinters richting de Olympische Spelen in Tokyo.

302561 301501 medhi%20%20kordi%20juiste%20versie e4b0b5 large 1549009980

Naast zijn werk als embedded scientist zal Kordi ook Hugo Haak assisteren tijdens trainingen en wedstrijden. Hij gaat verschillende metingen doen, analyseert trainings- en wedstrijddata en verzorgt de vertaalslag van deze wetenschappelijke data naar bruikbare rapporten en adviezen ten behoeve van de prestaties van de sprintselectie.

“Mehdi brengt veel wetenschappelijke kennis en ervaring mee vanuit British Cycling. Een stap die wij nu ook gaan zetten om het topsportprogramma van het baanwielrennen naar een nog hoger niveau te brengen. Wij zijn samen met de sprintselectie heel blij dat wij Mehdi hebben kunnen aantrekken.”

Algemeen Directeur, Thorwald Veneberg

“Het is ontzettend fijn dat we Mehdi kunnen toevoegen aan onze staff. Zijn knowhow zal een goede aanvulling vormen op het programma en de mogelijkheden van het team vergroten. Mehdi heeft veel kennis en kunde opgedaan bij British Cycling die wij graag inzetten in onze route richting Tokyo 2020.”

Hugo Haak

“Ik kijk er naar uit om dit voorjaar aan het werk te gaan bij de KNWU. Nederland beschikt over een uiterst talentvolle sprintselectie. Samen met het team en de staff gaan we voor goud op de Olympische Spelen in Tokyo.”

Mehdi Kordi
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.