Oranje boven bij beloften vrouwen

Bogense, 3 februari - De Nederlandse beloften-vrouwen zorgen voor een succesvolle start van de tweede dag van het WK veldrijden Inge van der Heijden greep de wereldtitel in het Deense Bogense en kreeg met Fleur Nagengast (tweede) en Ceylin del Carmen Alvarado (derde) twee landgenotes op het podium. Eerder stonden de drie ook al op het podium van het EK Veldrijden in deze categorie. Toen won Alvarado, die ook op het WK als super favoriete startte, en was Van der Heijden tweede.

Samen met Puck Pieterse zorgden de drie Nederlandse vrouwen voor een grote oranje dominantie door met vier landgenotes in een omvangrijke kopgroep de slotronde in te gaan. Alvarado probeerde in de slotronde de laatst overgebleven concurrentes af te schudden op de technische schuine kant, maar zag twee andere Nederlandse vrouwen volgen. De Rotterdamse leek op weg naar de titel, maar zag eerst Van der Heijden en vervolgens ook Nagengast nog passeren.

Inge van der Heijden stond op het podium te glunderen in haar regenboogtrui.

"Ik stond op alle kampioenschappen op het podium, maar uitgerekend hier win ik het goud. Ceylin ging met lichte voorsprong naar de streep, maar ik heb het nooit opgegeven. Uiteindelijk kon ik haar nog passeren. Daar ben ik uiteraard heel gelukkig mee. Ik merkte dat ik vanaf het begin van dit WK direct heel goed in de wedstrijd zat, maar deze afloop had ik alleen maar kunnen dromen."

Inge van der Heijden
Hqdefault

Fleur Nagengast kende een rampzalige start. Tevredenheid overheerste bij haar.

“Ik kwam voor een podiumplaats en vertrek met zilver. Ik denk dat ik daar tevreden mee mag zijn." Alvarado was minder tevreden. "Ik vond het lastig om hier het verschil te maken op deze snelle ronde. Ik ging als eerste de finishstraat in, maar Inge had een mooi richtpunt en bleek gewoon sterker. Daar baal ik natuurlijk van. Vandaag had het moeten lukken, maar dat gebeurde niet."

Fleur Nagengast
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.