Van der Poel bezorgt Nederland een gouden finale in Bogense

Bogense, 3 februari - De tweede dag van het wereldkampioenschap veldrijden in Bogense heeft Nederland twee gouden medailles bezorgd. Na de zege van Inge van der Heijden bij de beloften-vrouwen, bleek Mathieu van der Poel uiteindelijk veruit de sterkste in de elite-categorie. De Brabander soleerde naar de tweede wereldtitel bij de profs uit zijn loopbaan.

“Ik wist dat de omloop in Bogense me moest liggen na mijn zege van vorig jaar, maar toen lag deze er wel een stuk modderiger bij. De schuine kant bood dit keer eigenlijk de enige echte kans om hier het verschil te maken en die kans heb ik gepakt. Ik ben opgelucht en blij dat ik de trui kon veroveren. Ik hield er rekening mee dat de eerste aanval niet de beslissende zou zijn. Maar de tweede was toch wel goed voor de winst gelukkig. Ik denk niet dat iemand gaat zeggen dat het gestolen was vandaag. Maar op een wereldkampioenschap gaat het erom wie er op die dag de beste is, daar heeft de rest van het seizoen dan eigenlijk niets te maken.”

Mathieu van der Poel

Bondscoach Gerben de Knegt hoorde op de slotdag het Wilhelmus twee keer klinken. Daarmee verzilverden zijn sporters twee van de drie kansen op goud. Bij de beloften-vrouwen stonden naast Inge van der Heijden ook Fleur Nagengast (zilver) en Ceylin del Carmen Alvarado (brons) op het podium. Op de openingsdag was er zilver en brons voor Lucinda Brand en Marianne Vos in de vrouwenwedstrijd.

“Deze titel van Mathieu noem ik gerechtigheid. Dit was een goede prestatie onder druk van de beste man van het seizoen. Het parcours was niet te selectief, maar gelukkig boden de schuine kanten genoeg kans voor Mathieu om het verschil te maken. We kunnen terug kijken op een sterk wereldkampioenschap. Natuurlijk had ik ook graag goud bij de elite-vrouwen gezien, maar titels komen niet op bestelling.”

Gerben de Knegt.
Hqdefault
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.