WK baanselectie Pruszków bekend

Papendal, 15 februari - Bondscoach Hugo Haak (sprint) en assistent-bondscoach Fulco van Gulik (duur) hebben de selecties bekend gemaakt voor de Wereldkampioenschappen baanwielrennen. Deze vinden plaats van woensdag 27 februari tot en met zondag 3 maart in Pruszków, Polen.

Duuronderdelen

“Met meervoudig en regerend wereldkampioene Kirsten Wild hebben we bij de vrouwen een van de absolute top kandidaten voor eremetaal in huis. Bij de mannen mikken we op een glansrol voor Jan-Willem van Schip die na zijn medailles op het afgelopen WK absoluut wil bevestigen. Op basis van onze uitslagen in de afgelopen maanden reizen we met veel vertrouwen af naar Polen.” 

Fulco van Gulik

Scratch

Mannen: Roy Eefting

Vrouwen: Kirsten Wild

Puntenkoers

Mannen: Jan-Willem van Schip

Vrouwen: Kirsten Wild

Omnium

Mannen: Jan-Willem van Schip

Vrouwen: Kirsten Wild

Madison

*Mannen: Jan-Willem van Schip & Yoeri Havik

Vrouwen: Kirsten Wild & Amy Pieters

*Momenteel staat Nederland tweede reserve achter Rusland op de UCI-ranglijst en is het nog onzeker of de mannen kunnen starten.

Sprintonderdelen

"Momenteel bestaat de KNWU sprintgroep uit acht mannen en vijf vrouwen die bijna allemaal presteren op wereldniveau. Op het WK teamsprint mogen echter slechts vier mannen en drie vrouwen deelnemen. Het spreekt voor zich dat we van start willen gaan met het snelste team en besloten is voor elke positie de snelste atleten van de testdag te selecteren voor het WK teamsprint 2019. Ik denk dat we op tien dagen van de start van het WK een goede indicatie hebben van het niveau op alle posities. Daar gaan we de komende week nog aan schaven."  

Hugo Haak

Teamsprint

Mannen: Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli

Vrouwen: Kyra Lamberink, Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx

Sprint

Mannen: Harrie Lavreysen, Matthijs Büchli en Jeffrey Hoogland

Vrouwen: Hetty van de Wouw en Laurine van Riessen

Keirin

Mannen: Theo Bos en Matthijs Büchli

Vrouwen: Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx

1 km mannen: Sam Ligtlee en Theo Bos

500 meter vrouwen: Hetty van de Wouw en Kyra Lamberink

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.