Para-cycling selectie WK Baanwielrennen bekend

Papendal, 6 maart - Interim-bondscoach Floris Goesinnen heeft de para-cycling selectie bekendgemaakt voor de WK Baanwielrennen in Apeldoorn. Deze vinden plaats van 14 tot en met 17 maart.

305621 wk%20para%20baan%202019%20selectie 7032e4 original 1551799682

""Mooier dan een WK in eigen land is er niet. We kijken er dan ook naar uit om in onze thuisbasis, Omnisport, te strijden om de medailles. Bij de tandemkoppels heb ik hoge verwachtingen dat zij gaan strijden om het eremetaal. Debutant Martin van de Pol en Stijn Boersma hebben dit seizoen ook de aansluiting gevonden bij de internationale top met een 2de en 3de plaats tijdens de wereldbeker in Manchester. Op de 500 meter gaan we met Alyda en Caroline voor niets minder dan goud."

Floris Goesinnen

Dames

Tandem: Larissa Klaassen & Imke Brommer. Onderdelen: kilometer en sprint

Caroline Groot. Onderdelen: 500m, 200m vliegend, (omnium), achtervolging, scratch

Alyda Norbruis. Onderdelen: 500m

Heren

Tandem: Tristan Bangma & Patrick Bos. Onderdelen: kilometer, achtervolging, sprint

Tandem: Vincent ter Schure & Timo Fransen. Onderdelen: kilometer, achtervolging

Daniel Abraham. Onderdelen: kilometer, achtervolging, 200m vliegend, (omnium),  scratch

Martin van der Pol. Onderdelen: kilometer, achtervolging, 200m vliegend, (omnium), scratch

Stijn Boersma. Onderdelen: kilometer, achtervolging, 200m vliegend, (omnium), scratch

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciƫn van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.