Parcours Nederlandse Loterij NK Wielrennen bekend

Papendal, 16 april - Het tijdrit- en wegparcours van het NK wegwielrennen in Ede is bekend. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is onderdeel van het NK tijdrit parcours. De wegwedstrijden voeren de beloften, elite-vrouwen en elite-mannen vanuit Ede door Bennekom en Wageningen. Nederlandse Loterij heeft zich als hoofdsponsor en naamgever verbonden aan dit jaarlijkse wielerfeest.

309467 0001 f8fc91 large 1555357761

Het Nederlandse Loterij NK Wielrennen Ede wordt op drie dagen verreden. Op woensdag 26 juni vindt het NK Tijdrijden voor beloften, vrouwen en mannen plaats. Zaterdag 29 juni zijn de wegwedstrijden van de vrouwen elite en beloften. Op zondag 30 juni strijden de mannen elite om de rood-wit-blauwe kampioenstrui in de wegwedstrijd. Eerder werd al bekendgemaakt dat het NK plaatsvindt in het Gelderse Ede. De afgelopen weken heeft de organisatie samen met de ploegen, de betrokken gemeenten, de provincie Gelderland en de KNWU het parcours samengesteld.

Tijdritparcours door Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het parcours van de tijdrit gaat op woensdag 26 juni vanaf de Arnhemseweg in Ede richting Otterlo, op de Veluwe, en is voor de mannen 41,2 en voor de beloften en vrouwen 32,2 kilometer. Uniek is dat de mannen door Het Nationale Park De Hoge Veluwe rijden. De wegritten op zaterdag 29 en zondag 30 juni hebben een lokale omloop van 25,2 km. Na de start in Ede gaat het parcours via Bennekom voor de nodige hoogtemeters richting Wageningen en weer terug naar Ede voor de finish aan de Arnhemseweg in Ede.

Hqdefault

Nederlandse Loterij NK Wielrennen Ede

Nederlandse Loterij slaat als partner van de Nederlandse Wielersport, samen met de KNWU, de gemeente Ede, organisator Golazo en de Nederlandse wielerploegen de handen ineen om op 26, 29 en 30 juni een mooi wielerfeest te creëren in het Gelderse Ede.

“De samenwerking sluit perfect aan bij ons gedachtegoed, waarin we sport en bewegen voor iedereen mogelijk willen maken. Zo kunnen naast de profs ook recreatieve fietsers het NK parcours beleven tijdens de Nederlandse Loterij NK Toertocht op zaterdag 29 juni.“

Arno de Jong, Directeur Marketing van Nederlandse Loterij
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.