Rob van den Wildenberg en Raymon van der Biezen nieuwe bondscoaches BMX

Papendal, 2 mei - Talentcoach Rob van den Wildenberg en assistent bondscoach Raymon van der Biezen volgen met ingang van heden Bas de Bever op als bondscoach BMX.

Beide oud-BMX'ers trainden na het vertrek van Bas de Bever, die per 1 januari vertrok, al de nationale BMX-selectie. Van den Wildenberg is sinds 2011 werkzaam bij de KNWU als BMX talentcoach. Van der Biezen die zijn topsportcarrière in 2016 afsloot is vanaf februari 2018 in dienst als assistent-bondscoach BMX. Beide coaches gaan samen de functie van bondscoach invullen waarbij zij gezamenlijk het trainings- en wedstrijdprogramma vormgeven.

“Ik ben blij dat we intern de vacature hebben kunnen invullen. Ze brengen een schat aan kennis en ervaring mee en zijn zelf ook actief geweest op de Olympische Spelen. Beide collega’s kennen de ins- en outs van de sport als geen ander. Wij kijken met veel vertrouwen uit naar het komend seizoen en het traject richting Tokyo2020.”

Algemeen Directeur, Thorwald Veneberg

“Het is voor mij een fantastische kans om de stap te maken naar de functie van bondscoach. We hebben de beschikking over een hele talentvolle groep en ik kijk ernaar uit om samen met Raymon en de selectie weer mooie prestaties neer te zetten.”

Rob van den Wildenberg

“Het is mooi dat Rob en ik de kans krijgen om als duo aan de slag te gaan en samen de weg die Bas heeft ingezet verder te mogen perfectioneren. Zoals Rob al aangeeft beschikken we als KNWU over een hele talentvolle groep waar nog veel progressie mee te boeken is. Dit seizoen zijn wij al succesvol onderweg en deze lijn trekken wij graag door richting de Olympische Spelen in Tokyo.”

Raymon van der Biezen
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.