De teamsprinters trainen op de nieuwe KOGA baanfiets

Apeldoorn, 14 mei - Vandaag trainen de wereldkampioenen teamsprint Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harrie Lavreysen voor het eerst op de nieuwe hypermoderne KOGA baanfiets.

In het Omnisport in Apeldoorn wordt hard getraind voor de Olympische Spelen die volgend jaar in Tokyo worden gehouden. De baanfiets gaat garant staan voor Olympisch succes. Er is in het ontwerp met name gezocht naar winst op het gebied van aerodynamica. Met de fiets verwacht men een tijdswinst van ongeveer 0,5 seconde op de teamsprint te kunnen boeken. 

“Begin maart tijdens het WK baanwielrennen in Polen hebben onze renners met zes wereldtitels bewezen dat ons huidige model KOGA Kimera zeer succesvol is. Met deze nieuwe “TOKYO” baanfiets bewijzen we als KOGA wederom onze innovatiekracht. Met alle partners is de afgelopen 2 jaar intensief samengewerkt hetgeen resulteert in een fiets die 35% stijver is, 15% lichter en 24% meer aerodynamisch”.

International brand manager van KOGA, Harald Troost

Alle olympische renners krijgen een custom-made KOGA baanfiets. Het frame en het stuur wordt afgestemd op de houding en lengte van de renners. Het EK in Apeldoorn in oktober wordt het eerste moment voor de renners om de fiets in competitie te testen.

“De ontwikkeling van de nieuwe baanfiets is een heel mooi traject geweest met een fantastisch team van wetenschappers en specialisten om de beste en snelste baanfiets ter wereld te ontwikkelen. Het resultaat heeft mijn verwachtingen overtroffen. Dit geeft ons een extra stimulans om er alles aan te doen om in Tokyo succesvol te zijn op de sprintnummers.”

Bondscoach Hugo Haak
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten