NK BMX Freestyle Park 2019 op het Museumplein

Papendal, 5 juni - Zaterdag 22 juni wordt het NK BMX Freestyle Park voor de tweede keer georganiseerd. Ditmaal is het Museumplein in Amsterdam het decor van het toernooi.

Het Nederlands kampioenschap maakt in 2019 deel uit van de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). Onze partners Soulcycle en TIG Sports hebben het mogelijk gemaakt om het NK BMX Freestyle Park onderdeel te laten zijn van dit evenement.

316388 js uswa 170707 0048 498393 large 1559722639

BMX Freestyle is een jurysport waarbij onder andere wordt gejureerd op tricks, uitvoering, creativiteit, stijl en gebruik van de baan. Het landschap van obstakels bestaat bij de discipline 'Park' uit meters hoge zogenoemde ramps, waarmee hoogtes tot 6,5 meter kunnen worden bereikt. Sinds november vorig jaar tellen resultaten mee om een plek te bemachtigen voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo 2020 en het NK is voor de Nederlandse rijders het uitgelezen moment om punten te behalen.

Urban Sports Week Amsterdam

De USWA is na een tussenjaar weer terug op de kalender. Dit evenement staat volledig in het teken van Urban Sports. Dat betekent dat niet alleen het NK BMX Freestyle Park wordt gehouden, maar dat er veel meer sporten te bewonderen zijn van 19 t/m 23 juni. Naast de wedstrijden die plaatsvinden, worden er BMX-workshops verzorgd door BMX Amsterdam. Hier kun je onder begeleiding van een professionele BMX-instructeur de basics van BMX freestyle leren.

Op het Museumplein worden meerdere BMX-parken gecreëerd, zodat vele BMX Freestyle onderdelen aan bod komen. Onder andere BMX Freestyle Park, Street en Flatland staan op het programma. Er wordt enkel binnen de olympische discipline Park opnieuw gestreden om de nationale truien en medailles.

Programma

Op zaterdag 22 juni worden vanaf 16:30 uur de finales gereden voor de nationale kampioenschappen. We starten met de finales voor vrouwen en direct aansluitend zijn de finales van de mannen. Een dag eerder staan de kwalificaties voor de mannen al op het programma. Bij het NK BMX Freestyle is er gratis toegang voor toeschouwers.

Meer informatie over het evenement is te vinden op https://uswa.nl/.

Media: Meld je voor een accreditatie of interview aan bij Pim Postel, via pim.postel@knwu.nl of 085-070 1930.

Foto's door Jarno Schurgers

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.