Adriaan Helmantel bondscoach baanduurselectie

Papendal, 6 juni - Adriaan Helmantel is met ingang van heden de nieuwe bondscoach baan duurselectie. Hiermee krijgt zijn dubbelfunctie in het wegwielrennen en baanwielrennen een andere invulling.

316480 1dtb0368 6ff4c0 large 1559742425

Helmantel zal zijn rol als performancecoach van de duurrenners op de baan, waarmee hij de atleten optimaal ondersteunt in trainingen en periodiseringen richting kampioenschappen, combineren met het bondscoachschap op de baan. Het takenpakket voor het coachen van de elitemannen- en vrouwen tijdens de tijdritten op mondiale wegkampioenschappen blijft hetzelfde. Net als de rol van talentcoach voor U23 mannen in het wegwielrennen.

Tim Veldt blijft aan als tactisch coach

Tot en met de Olympische Spelen in Tokyo volgend jaar blijft Tim Veldt betrokken als tactische coach van de baanduurselectie. Dit betekent dat Veldt tijdens een aantal wereldbekers en de mondiale kampioenschappen de duurselectie blijft begeleiden naast zijn werk als coach van de baanploeg van BEAT Cycling Club. Adriaan Helmantel blijft eindverantwoordelijk voor de duurselectie.

Fulco van Gulik talentcoach sprint en -duur U23 baanselectie

Fulco van Gulik is de nieuwe talentcoach voor de U23 baansprint – en duurselectie. Daarnaast blijft Van Gulik zijn rol vervullen als assistent van bondscoaches Hugo Haak (sprint) en Adriaan Helmantel (duur).

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.