Mathieu van der Poel neemt deel aan WK wegwielrennen

Papendal, 7 juni - Mathieu van der Poel komt namens Nederland uit op de wereldkampioenschappen wegwielrennen. Deze vinden plaats van 22 tot en met 29 september in Yorkshire, het Verenigd Koninkrijk.

284114 mathieu%20van%20der%20poel%20nk%202018%20cor%20vos 12beec large 1530456524

Mathieu van der Poel wil graag starten in de wegwedstrijd van de WK wegwielrennen in het Engelse Yorkshire. In goed overleg met bondscoach Koos Moerenhout en zijn ploeg Correndon-Circus gaat Van der Poel van start in zijn eerste WK bij de elite-mannen. Doordat Van der Poel actief is in drie disciplines moet hij keuzes maken in zijn volle programma. Op basis van sporttechnische redenen heeft hij dispensatie van de KNWU gekregen om eind deze maand niet het Nederlandse Loterij NK wielrennen te hoeven rijden.

Geen WK mountainbike, wel mountainbike test-event Tokyo

Doordat dit jaar de WK mountainbike in het Canadese Mont-Saint-Anne (28 augustus – 1 september) en WK Wegwielrennen op twee verschillende continenten plaatsvinden, is het te belastend voor Van der Poel om beide WK’s te rijden. Daarom neemt hij dit jaar niet deel aan de WK mountainbike. Op 6 oktober neemt hij wel deel aan het mountainbike test-event in Tokyo, Japan voor de Olympische Spelen.

“Ik ben blij dat we Mathieu kunnen opnemen in de Nederlandse selectie voor Yorkshire. Ik ben ervan overtuigd dat we met een sterke ploeg aan het vertrek staan en met Van der Poel erbij neemt de kracht van de Nederlandse ploeg alleen maar toe.”

Bondscoach Koos Moerenhout

“Ik vind het uiteraard erg jammer dat ik de WK mountainbike links moet laten liggen, maar er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden. Ik kan niet ontkennen dat het WK-parcours in Yorkshire mij moet liggen, daarom kies ik dit jaar resoluut voor de WK op de weg. Ik wil bovendien absoluut aanwezig zijn op het testevent in Tokyo. De Olympische Spelen van 2020 zijn nog steeds het grote doel. De drie combineren is niet haalbaar.” 

Mathieu van der Poel
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.