KNWU en Greenchoice demarreren voor een groenere wielersport

Arnhem, 1 juli - Met een nieuwe samenwerking geven KNWU en duurzame energieleverancier Greenchoice een tempoversnelling aan het verder verduurzamen van de wielersport. Beide organisaties zetten erop in om Nederlandse wielerliefhebbers naar duurzamer gedrag te sturen. Met ‘6 groene gewoontes’ streven beide organisaties naar een groen convenant dat echt impact maakt.

321207 ondertekening%20knwu%2agreenchoice%20300619 3 c05669 original 1561969262

In de samenwerking worden KNWU-leden, die de overstap maken naar de groene energie van Greenchoice, beloond met een geldbedrag waarvan een deel terugvloeit naar de eigen vereniging en een deel naar de KNWU ten behoeve van de verduurzaming van de sport. Hiermee steunen ze niet alleen hun eigen portemonnee, maar ook hun eigen vereniging en het klimaat.

Samen investeren in verduurzamen

De KNWU en Greenchoice hebben veel overeenkomsten en een gedeelde missie. Beide organisaties houden van een schone en groene natuur en willen graag gezamenlijk optrekken om deze te beschermen. Zowel op de fiets als met het opwekken van duurzame energie via windmolens en zonnepanelen. De KNWU en Greenchoice trekken gezamenlijk op voor een schonere en duurzamer(wieler)klimaat.

Daarom ontvangt ieder KNWU-lid dat na 1 juli 2019 overstapt naar Greenchoice een geldbedrag van Greenchoice. De ene helft van dit bedrag is bestemd voor korting op de energierekening en de andere helft wordt verdeeld over de KNWU en de vereniging van het betreffende lid. Dit ingezamelde bedrag wordt vervolgens gebruikt om de wielersport te verduurzamen. Zo kan het door de vereniging worden gebruikt om bijvoorbeeld het clubhuis van zonnepanelen te voorzien of een andere investering ter verduurzaming. De KNWU investeert het bedrag in de maatregelen uit het Groen Convenant.

Hulp bij het verduurzamen van wielerverenigingen

Greenchoice en de KNWU gaan actief aan de slag met wielerverenigingen die het eigen clubgebouw willen verduurzamen, maar nog niet precies weten hoe. Met een Groen Convenant, een overeenkomst met daarin zes afspraken over groene gewoontes, willen Greenchoice en KNWU een voorbeeld zijn op het gebied van milieu en duurzaamheid. Hiermee wil de KNWU, leden en verenigingen helpen te verduurzamen en gedrag positief beïnvloeden op het gebied van afval, recycling, water, vervoeren, inkoop én energie. Zo wordt de wielersport écht groener.

Het Groene Peloton van KNWU-leden

Om samen kop over kop in de aanval te gaan voor een duurzame wielersport wordt er een Groen Peloton in het leven geroepen. Voor deze groep, bestaande uit KNWU-leden die ook Greenchoice klant zijn, worden er unieke wielerbelevenissen georganiseerd.

"Wij hopen uiteraard op een enorm groot Groen Peloton. Wielrenners houden van een schoon en groene natuur en willen deze graag beschermen. Samen met Greenchoice, die dezelfde waarden deelt, kunnen we daaraan nu heel gericht bijdragen."

Margo de Vries, directeur KNWU

 "Wij zijn altijd op zoek naar manieren om nog meer Nederlanders te betrekken bij én enthousiasmeren over verduurzaming en het opwekken van groene stroom. Met de KNWU bereiken we vele wielerliefhebbers en we maken samen niet alleen de wielersport, maar heel Nederland steeds groener." 

Kees de Vreugd, directeur Greenchoice 

Aansluiten kan via www.greenchoice.nl/knwu. Samen maken we de wielersport groen.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.