EK-selectie BMX bekend

Papendal, 9 juli - Bondscoaches Raymon van der Biezen en Rob van den Wildenberg hebben de BMX-selectie voor de Europese kampioenschappen bekendgemaakt. Deze vinden plaats van 11 tot en met 14 juli in Valmiera, Letland.

"Met het oog op het aanstaande WK en ook nog de belangrijke World Cups die komen zal de selectie geen onnodige risico’s nemen. Uiteraard is het natuurlijk een mooie titel die je graag op je naam wil zetten. Met goede klasseringen op dit EK zijn de punten heel welkom voor de landenranking."

Bondscoach Raymon van der Biezen

Elite mannen:

1. Niek Kimmann

2. Dave van der Burg

3. Joris Harmsen

4. Jay Schippers

5. Justin Kimmann

6. Tino Popma

 

Elite vrouwen:

1. Judy Baauw

2. Merle van Benthem

 

Junior Men:

3. Bart van Bemmelen

* In tegenstelling tot de Wereldkampioenschappen schrijven BMX'ers zichzelf in bij de Europese kampioenschappen. Laura en Merel Smulders (TVE Sport) en Twan van Gendt (Oegema TVE) nemen dan ook deel aan de EK met hun eigen commerciële team.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.