EK-selectie wegwielrennen bekend

Papendal, 10 juli - Bondscoaches Koos Moerenhout, Loes Gunnewijk en talentcoaches Adriaan Helmantel en Peter Zijerveld hebben vandaag de selecties bekend gemaakt voor de teamrelay, tijdritten en wegwedstrijden van de elite-mannen, elite-vrouwen, U23 mannen & vrouwen, junior mannen en junior vrouwen van de Europese kampioenschappen wegwielrennen. Deze vinden dit jaar plaats van 7 t/m 11 augustus in Alkmaar.

"Met deze evenwichtige en sterke selectie mogen we op alle onderdelen met zelfvertrouwen aan de start komen. Voor de wegrit zal Dylan Groenewegen het speerpunt zijn."

Bondscoach Koos Moerenhout

"We staan aan de start met een sterk team van rensters die het in de kopgroep of in een massasprint af kunnen maken. We gaan er alles aan doen om in eigen land Europees kampioene te worden. Het is mooi dat Nederland de primeur heeft met de teamrelay. Het is een nieuw onderdeel op de EK waar wij met een goed team van start gaan."

Bondscoach Loes Gunnewijk

We gaan met een team naar het EK met veel snelheid in de ploeg, maar ook sterke mannen die voor elkaar willen werken. Dat heb ik in eerdere Nations Cup wedstrijden wel gezien. Hierdoor kunnen we spelen met verschillende scenario’s. Wordt het een massasprint, dan hebben we daar een sterk team voor, maar we kunnen ook gaan voor een sprint van een kleinere groep. Voor de tijdrit zijn de nummers 1 en 2 van het NK Tijdrijden geselecteerd. Daan Hoole (2e jaars) en Wessel Krul (1e jaars) zijn 2 jonge talentvolle tijdrijders en het is heel mooi dat zij op dit niveau ervaring kunnen opdoen en mogelijk dat ze voor een verrassing kunnen zorgen."

Talentcoach Adriaan Helmantel

De selectie:

Elite-mannen:

Dylan Groenewegen

Tom Leezer

Niki Terpstra

Ramon Sinkeldam

Mike Teunissen

Sebastian Langeveld

Elmar Reinders

Dylan van Baarle

Individuele tijdrit

Jos van Emden

....................*

* De laatste renner voor de individuele tijdrit wordt later bekend gemaakt.

Elite-vrouwen:

Lucinda Brand

Ellen van Dijk

Chantal Blaak

Amy Pieters

Marianne Vos

Demi Vollering

Lorena Wiebes

Kirsten Wild

Individuele tijdrit:

Lucinda Brand

Ellen van Dijk

Teamrelay:

Amy Pieters

Marianne Vos

Chantal Blaak

Bauke Mollema

Ramon Sinkeldam

Koen Bouwman

U23 Mannen

Daan Hoole

David Dekker

Marten Kooistra

Nils Eekhof

Daan van St Maartensdijk

Marijn van den Berg

Individuele tijdrit

Wessel Krul (komt alleen uit op de tijdrit)

Daan Hoole

U23 Vrouwen:

Yara Kastelijn 

Maaike Boogaard 

Lonneke Uneken

Amber van der Hulst

Nina Buijsman

Karlijn Swinkels

Individuele tijdrit:

Yara Kastelijn

Maaike Bogaard

Junior mannen

Lars Boven

Enzo Leijnse

Casper van Uden

Axel van der Tuuk

Olav Kooij

Hidde van Veenendaal

Individuele tijdrit:

Lars Boven

Enzo Leijnse

Junior-vrouwen

Shirin van Anrooij

Leonie Bos

Femke Gerritse

Silke Smulders

Ilse Pluimers

Sofie van Rooijen

Individuele tijdrit:

Shirin van Anrooij

Leonie Bos

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.