EK-selectie Mountainbike bekend

Papendal, 15 juli - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de mountainbike-selectie voor de Europese kampioenschappen bekendgemaakt. Deze vinden plaats van 25 tot en met 28 juli in Brno, Tsjechië. 

289555 ab2 2342 2012e0 large 1536429829

"We reizen af met ambities voor de titel met twee winnaars van wereldbekers dit seizoen, met Mathieu van der Poel en Anne Terpstra. In de breedte hebben we een sterke en vooral jonge selectie. Het vermelden waard zijn zeker ook de prestaties van Milan Vader ( 13de bij de Wereldbeker in Les Gets als 1ste jaars elite) en de eveneens 1ste jaars elite-vrouw, Sophie von Berswordt, die constant top 20 noteringen in wereldbeker wedstrijden laat optekenen. Ook David Nordemann (brons op afgelopen WK) en Puck Pieterse hebben laten zien internationaal voor de prijzen te kunnen meedoen. Bij de eliminator is Jeroen van Eck momenteel 2de in de stand voor de wereldbeker en is in het verleden al eens Europees kampioen geweest."

Bondscoach Gerben de Knegt

Junior-mannen:

Niek Hoornsman

Junior-vrouwen:

Puck Pieterse

U23-mannen:

Mick van Dijke

Tim van Dijke

David Nordemann

U23-vrouwen:

Ceylin del Carmen Alvarado

Elite-mannen:

Mathieu van der Poel

Milan Vader

Elite-vrouwen:

Anne Terpstra

Sophie von Berswordt

Anne Tauber heeft de EK niet in haar wedstrijdplanning opgenomen, waardoor zij niet zal deelnemen.

Eliminator:

Jeroen van Eck

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.