WK Para-cycling selectie bekend

Papendal, 19 augustus - Coach Floris Goesinnen heeft de selectie bekendgemaakt voor de wereldkampioenschappen Para-Cycling in Emmen. Deze vinden plaats van woensdag 11 tot en met zondag 15 september.

"De selectie is enorm gemotiveerd om in eigen land te scoren. Velen hebben een goede vorm meegenomen uit de laatste wereldbekers. Ik ben ook heel benieuwd wat het nieuwe tandemduo met talent Rick Veldkamp en oud World Tourrenner Rick Flens gaat doen in de tijdrit en-wegwedstrijd. Flens heeft een motor met veel inhoud en het is even afwachten hoe hij zijn krachten kan overbrengen op de tandem. Jetze Plat heeft dit jaar al iets speciaals laten zien door het werelduurrecord op de handbike heel scherp te zetten. Hiermee laat Jetze zien dat hij klaar is om voor goud te gaan op de WK. Kortom, we zijn er klaar voor om te strijden om de wereldtitels in Emmen."

Coach Floris Goesinnen

Cycling:

Daniel Abraham

Martin van de Pol

André Wijnhoud

Stijn Boersma

Handbike:

Mitch Valize

Tim de Vries

Johan Reekers

Jetze Plat

Geert Schipper

Mark Mekenkamp

Mischa Hielkema

Chantal Haenen

Carmen Koedood

Jennette Janssen

Tandem

Tristan Bangma - Patrick Bos (piloot)

Vincent ter Schure - Timo Fransen (piloot)

Rick Veldkamp - Rick Flens (piloot)

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.