WK-selectie wegwielrennen voor Yorkshire bekend

Papendal, 9 september - Bondscoaches Koos Moerenhout, Loes Gunnewijk en talentcoaches Adriaan Helmantel en Peter Zijerveld hebben vandaag de WK-selecties bekend gemaakt voor de mixed relay, tijdritten en wegwedstrijden van de elite-mannen, elite-vrouwen, U23-mannen, junior-mannen en junior-vrouwen.

"We hebben zowel voor de mixed relay, de tijdrit en de wegkoers een mooie ploeg kunnen samenstellen waarmee we op jacht gaan naar eremetaal. Ik heb het volste vertrouwen in de individuele- en teamkwaliteiten van deze sterke lichting renners."

Bondscoach Koos Moerenhout

Mixed relay: (28 km)

Amy Pieters

Lucinda Brand

Riejanne Markus

Jos van Emden

Koen Bouwman

Bauke Mollema

Elite-mannen:

Individuele tijdrit: (54 km)

Dylan van Baarle

Jos van Emden

Wegwedstrijd: (285 km)

Mathieu van der Poel

Niki Terpstra

Bauke Mollema

Dylan van Baarle

Mike Teunissen

Sebastian Langeveld

Jos van Emden

Pieter Weening

"Het is geen verrassing dat de Nederlandse elite-vrouwen tot de favorieten behoren op de WK. We staan met het sterkst mogelijke team aan de start, waarbij wij in de wegwedstrijd met verschillende scenario’s de wedstrijd hopelijk in ons voordeel kunnen beslissen. Vanzelfsprekend is het team enorm gemotiveerd om de wereldtitels in zowel de tijdrit als de wegwedstrijd weer mee naar huis te nemen."

Bondscoach Loes Gunnewijk

Elite-vrouwen

Individuele tijdrit: (30 km)

Annemiek van Vleuten

Anna van der Breggen

Lucinda Brand

Wegwedstrijd: (150 km)

Anna van der Breggen

Chantal Blaak

Lucinda Brand

Amy Pieters

Floortje Mackaij

Annemiek van Vleuten

Demi Vollering

Marianne Vos

"Het parcours bij de beloften bevat een relatief vlak eerste deel, waarna halverwege een langere klim volgt. Daarna volgt weer een vlakker deel en de koers eindigt met 3 lokale rondes. Met deze groep renners kunnen we met meerdere scenario’s de koers ingaan. Ik verwacht dat het een open wedstrijd wordt met hooguit een sprint van een sterk uitgedund peloton. Dan hebben we met Niks Eekhoff een sterke en snelle man. Verder kunnen we ook vanuit de aanval meedoen met deze groep. Pascal Eenkhoorn brengt de nodige ervaring mee en liet onlangs in Bretagne zien in zeer goede vorm te verkeren. Op het EK tijdrijden liet Daan Hoole zien dat hij een mooie stap heeft gezet. Die lijn willen we op het WK tijdrijden met meerdere korte klimmetjes doortrekken."

Talentcoach Adriaan Helmantel

Beloften-mannen

Tijdrit: (30 km)

Nils Eekhoff

Daan Hoole

Wegwedstrijd: (193 km)

Marijn van den Berg

Nils Eekhoff

Pascal Eenkhoorn

Daan Hoole

Ide Schelling

Junior-mannen

Tijdrit: (28 km)

Lars Boven

Enzo Leijnse

Wegwedstrijd: (147 km)

Lars Boven

Enzo Leijnse

Axel van der Tuuk

Casper van Uden

Hidde van Veenendaal

Junior-vrouwen

Tijdrit: (14 km)

Shirin van Anrooij

Leonie Bos

Femke Gerritse

Wegwedstrijd: (92 km)

Shirin van Anrooij

Ilse Pluimers

Femke Gerritse

Silke Smulders

Lieke Nooijen

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.