EK-baanselectie voor Apeldoorn bekend

Apeldoorn, 3 oktober - Bondscoach Hugo Haak (sprint) en bondscoach Adriaan Helmantel (duur) hebben de selectie bekend gemaakt voor de Europese kampioenschappen baanwielrennen. Deze vinden plaats van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober in Apeldoorn.

Duuronderdelen

"Een EK in 'eigen huis' is natuurlijk iets speciaals en de renners kijken uit naar het evenement. Tijdens de zomermaanden hebben we enkele baanwedstrijden gereden met veel succes. De laatste periode is er op de weg getraind en gekoerst en staan de renners er conditioneel erg goed voor. De laatste twee weken bereiden we ons specifiek voor op de EK met een goed baan-trainingskamp. We staan er goed voor en gaan met veel vertrouwen naar de EK. Op alle onderdelen waar we aan de start staan, hebben we de ambitie om mee te doen voor de medailles. Naast presteren voor eigen publiek, zijn er ook belangrijke punten te verdienen voor plaatsing van de Olympische Spelen."

Bondscoach Adriaan Helmantel

Ploegenachtervolging

Mylène de Zoete, Amber van der Hulst, Bente van Teeseling, Kirstie van Haaften

Scratch

Vrouwen: Kirsten Wild

Mannen: Wim Stroetinga

Afvalkoers

Vrouwen: Kirsten Wild

Mannen: Roy Pieters

Omnium

Vrouwen: Kirsten Wild

Mannen: Jan-Willem van Schip

Puntenkoers

Vrouwen: Amy Pieters

Mannen: Jan-Willem van Schip

Madison:

Vrouwen: Amy Pieters en Kirsten Wild

Mannen: Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik

Sprintonderdelen

"Op basis van de resultaten van de bike-off voor de teamsprint van vanmiddag bij zowel de mannen als de vrouwen kan ik het sterkst mogelijke team opstellen. Met veel vertrouwen kijk ik met de sprintselectie uit naar de EK in eigen huis waar wij bij de mannen als regerend Europees kampioen teamsprint er alles aan doen om de titel in eigen huis te houden. Bij de vrouwen verwacht ik ook dat wij om de medailles kunnen strijden."

Bondscoach Hugo Haak: 

Teamsprint

Vrouwen: Kyra Lamberink, Shanne Braspennincx en Steffie van der Peet

Mannen: Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli

Individuele sprint

Vrouwen: Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen

Mannen: Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen

Keirin

Vrouwen: Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen

Mannen: Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen

1 kilometer tijdrit

Theo Bos en Sam Ligtlee

500 meter tijdrit

Kyra Lamberink en Steffie van der Peet

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.