Nederlandse Loterij NK Wegwielrennen 2020 op de Col du VAM

Papendal/Drenthe, 17 oktober – In juni 2020 vinden de Nederlandse Loterij Nederlandse kampioenschappen wegwielrennen op en rond de Col du VAM plaats, vlakbij het Drentse Wijster. Het is voor het eerst dat de Nederlandse kampioenschappen wegwielrennen naar de Col du VAM trekt. De wegwedstrijden vinden plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni.

Het is de eerste keer dat nationale wedstrijden rond de VAM-berg worden georganiseerd. Henk Brink, gedeputeerde Sport van provincie Drenthe, is trots op de komst van de Nederlandse kampioenschappen naar Drenthe.

“Drenthe is de fiets- en vrijetijdsprovincie van Nederland. Met de Col du VAM hebben we een unieke locatie waar fietsen, mountainbiken en wandelen samen komen. Dat het NK hier in 2020 naartoe komt, voelt als een enorme kers op de taart. Het is een blijk van waardering voor iedereen die zich inzet voor fietsen in Drenthe én voor wat we hier met de VAM-berg gedaan hebben. Ik weet zeker dat we samen een prachtig wielerfeest gaan neerzetten.” 

Henk Brink, gedeputeerde Sport van provincie Drenthe

“Ik sluit mij hier helemaal bij aan. Het is natuurlijk prachtig dat de KNWU de Col du VAM als locatie voor het NK wielrennen heeft gekozen. Dat bevestigt nog maar eens dat we met dit bijzondere wielerparcours een echt pareltje voor de wielersport in Midden-Drenthe hebben. Een parcours dat gelukkig niet alleen door de professionele fietsers omarmd wordt, maar ook door amateurs en recreanten. 

Erjen Derks, Wethouder Sport van Midden-Drenthe

Vanaf komend jaar neemt Thijs Rondhuis, namens Courage Events, de organisatie van de NK wegwielrennen over van Golazo. Courage Events heeft veel ervaring in het organiseren van grote wielerevenementen, zoals de Healthy Ageing Tour, Boels Ladies Tour en Olympia’s Tour.

“Met Courage Events kiezen we voor een andere opzet van de kampioenschappen. Dit jaar rijden de nieuwelingen en junioren in hetzelfde weekend en op het zelfde parcours als de professionals hun wegwedstrijden. Daarnaast leent de omgeving en de Col du VAM zich voor een waar wielerspektakel en een attractief en selectief parcours met de nodige hoogtemeters.”

Algemeen Directeur Thorwald Veneberg

Programma

De Nederlandse Loterij NK Wegwielrennen worden op twee dagen verreden. Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni worden de wegwedstrijden van de nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junioren, junior-vrouwen, beloften, elite-vrouwen en elite-mannen met én zonder contract verreden. De tijdritten worden op een nader te bepalen plaats verreden. Meer informatie over de NK vind je ook op www.nkwielrennen.com

Hoofdsponsor NK wegwielrennen

Nederlandse Loterij, sponsor van de Nederlandse wielersport en afgelopen jaar naamgever van de NK wegwielrennen in Ede is in 2020 ook de trotse naamgever van de NK wegwielrennen op de Col du VAM.

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij een groot deel van haar opbrengst in de Nederlandse sport via NOC*NSF, in 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.