KNWU sluit nieuw partnership af met Fast Forward Wheels

Apeldoorn, 18 oktober - De KNWU gaat een samenwerking aan met het Nederlandse Fast Forward Wheels. De uit Zwolle afkomstige wielenfabrikant gaat de Nederlandse baanselectie en de para-cycling baanselectie voorzien van wielen. De vijfjarige overeenkomst gaat in per januari 2020 met als doel om de beste en snelste wielen te produceren voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

“Ik ben heel blij met het nieuwe partnership met Fast Forward Wheels. Zij voorzien al meerdere jaren verschillende professionele wielerploegen van topwielen en brengen veel kennis en ervaring mee. Een ander belangrijk aspect is dat onze nieuwe partner ook de talenten gaan voorzien van wielen. Samen met de atleten en Fast Forward Wheels kijk ik er naar uit om de volgende stap te zetten om de beste mogelijke wielen te ontwikkelen.”

Thorwald Veneberg, Algemeen Directeur 

”Wij kijken uit naar de samenwerking met de KNWU om de snelste en beste wielen te ontwikkelen die een bijdrage moeten leveren in de jacht op goud voor de Olympische Spelen in Parijs. Uiteindelijk willen we iedereen sneller laten gaan door de doorontwikkelde wielen ook commercieel aan te bieden.” 

Jacco Zijderveld, Directeur Fast Forward Wheels

Over Fast Forward Wheels

FFWD Wheels is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in en volledig gefocussed op het ontwikkelen en bouwen van hoogwaardige wielen voor racefietsen, triatlonfietsen en baanfietsen. Met een team van gepassioneerde fans van de wielersport en met veel ervaring in eigen vakgebied wordt dagelijks vanuit Zwolle gewerkt aan het perfectioneren van de wielen. Zie ook ffwd.com

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.