Baanselectie bekend voor wereldbeker Minsk

Papendal, 28 oktober - Bondscoach Hugo Haak (sprint) en bondscoach Adriaan Helmantel (duur) hebben de selectie bekend gemaakt voor de Wereldbeker baanwielrennen. Deze vindt plaats van 1 tot en met 3 november in Minsk.

Duuronderdelen:

"We hebben een heel mooi en succesvol EK achter de rug. Het doel is om deze lijn tijdens de Wereldbeker van Minsk door te zetten. Minsk is weer een belangrijke stap qua punten voor de kwalificatie voor Tokyo en de ontwikkeling, zodat we weer een stap(je) kunnen maken qua niveau." 

Bondscoach Adriaan Helmantel

Scratch

Kirsten Wild

Omnium

Vrouwen: Kirsten Wild

Mannen: Jan-Willem van Schip

Madison

Vrouwen: Kirsten Wild en Amy Pieters

Mannen: Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik

Puntenkoers

Vrouwen: Amy Pieters

Mannen: Roy Pieters

Sprintonderdelen:

"Na een succesvol EK kijken wij enorm uit naar de wereldbeker wedstrijden. Op elk onderdeel willen wij weer mee doen om de medailles."

Bondscoach Hugo Haak

Teamsprint

Mannen: Nils van ’t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Sam Ligtlee

Vrouwen: Kyra Lamberink, Shanne Braspennincx, Steffie van der Peet

Sprint

Mannen: Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland

Vrouwen: Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen

Keirin

Mannen: Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland

Vrouwen: Laurine van Riessen

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.