Baanselectie bekend voor wereldbeker Glasgow

Papendal, 4 november - Bondscoach Hugo Haak (sprint) en bondscoach Adriaan Helmantel (duur) hebben de selectie bekend gemaakt voor de Wereldbeker baanwielrennen. Deze vindt plaats van 8 tot en met 10 november in Glasgow (Schotland).

"Tijdens de eerste wereldbeker in Minsk hebben we op de scratch (Kirsten Wild) en de madison bij de vrouwen (Amy Pieters en Kirsten Wild) mooie overwinningen behaald en verder op alle onderdelen de nodige punten behaald voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. Beide omniums verliepen in Minsk niet vlekkeloos en het doel is om in Glasgow hier weer te verbeteren. Bij de madison voor mannen blijft het hoofddoel om punten te scoren voor de Spelen en bij de vrouwen gaan we de strijd weer aan voor de medailles."

Bondscoach Adriaan Helmantel

Duuronderdelen:

Scratch

Amy Pieters

Omnium

Vrouwen: Kirsten Wild

Mannen: Jan-Willem van Schip

Madison

Vrouwen: Kirsten Wild en Amy Pieters

Mannen: Jan-Willem van Schip en Roy Pieters

Sprintonderdelen:

Teamsprint

Vrouwen: Kyra Lamberink, Shanne Braspennincx, Steffie van der Peet

Mannen: Nils van ’t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Sam Ligtlee

Sprint

Vrouwen: Shanne Braspennincx, Steffie van der Peet

Mannen: Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland

Keirin

Vrouwen: Shanne Braspennincx

Mannen: Jeffrey Hoogland

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.