Nationale selectie veldrijden voor wereldbeker Tabor bekend

Papendal, 11 november - Bondscoach Gerben de Knegt heeft vandaag de selectie veldrijden bekendgemaakt voor de wereldbeker in Tabor, Tsjechië. Deze vindt plaats op zaterdag 16 november.

"Na de succesvolle EK reizen we af voor de wereldbeker in Tabor. Er zijn geen grote wijzigingen ten opzichte van de wereldbeker in Bern. David van der Poel sluit weer aan, nadat hij last van zijn rug had bij de EK. Hopelijk heeft de rust David goed gedaan en kan hij weer naar zijn niveau toegroeien de komende weken. Ook Lucinda Brand is weer van de partij en is tevens de winnares van vorig jaar in Tabor. U23 belofte, Jens Dekker sluit na lange tijd weer aan. Na zijn overwinning in de cross op de Koppenberg ben ik benieuwd hoe hij het doet in deze wereldbeker."

Bondscoach Gerben de Knegt

Selectie Elite-mannen

1. Mathieu van der Poel

2. Lars van der Haar

3. Corné van Kessel

4. Joris Nieuwenhuis

5. David van der Poel

6. Stan Godrie

7. Sieben Wouters

8. Maik van der Heijden

Selectie Elite-vrouwen

1. Annemarie Worst

2. Lucinda Brand

3. Ceylin del Carmen Alvarado

4. Inge van der Heijden

5. Maud Kaptheijns

6. Yara Kastelijn

7. Manon Bakker

8. Sophie de Boer

9. Geerte Hoeke

10. Puck Pieterse

11. Shirin van Anrooij

Selectie U23-mannen

1. Ryan Kamp

2. Tim van Dijke

3. Kyle Achterberg

4. Pim Ronhaar

5. Luke Verburg

6. Jens Dekker

Selectie Junior-mannen

1. Hugo Kars

2. Tibor del Grosso

3. Danny van Lierop

4. Joost Brinkman

5. Bailey Groenendaal

6. Salvador Alvarado

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.