Baanselectie bekend voor Wereldbeker Hong Kong

Papendal, 21 november - Bondscoach Hugo Haak (sprint) en bondscoach Adriaan Helmantel (duur) hebben de baanselectie bekend gemaakt voor de Wereldbeker baanwielrennen. Deze vindt plaats van 29 november tot en met 1 december in Hong Kong (China).

"We reizen met een kleine groep duurrenners af naar Hong Kong. De dames staan er qua punten dermate goed voor dat deelname in Hong Kong niet nodig is en na een lang weg- en baanseizoen hebben Amy Pieters en Kirsten Wild nu een rustperiode. Bij de mannen blijft het scoren van punten op de madison voor de Olympic Ranking van groot belang. We hebben een grote achterstand weggewerkt, maar zijn nog verre van zeker. Naast de madison krijgt Yoeri Havik ook de kans om zich op het omnium te meten op internationaal niveau. Roy Eefting zal starten op de scratch. Na het zilver op het afgelopen WK zal hij gebrand zijn om opnieuw de strijd aan te gaan voor het podium."

Bondscoach Adriaan Helmantel

Duuronderdelen:

Scratch:

Roy Eefting

Omnium:

Yoeri Havik

Madison:

Yoeri Havik en Roy Pieters

"We reizen af naar Hong Kong met een sterke selectie om daar voor de maximaal aantal punten te gaan bij de mannen en de vrouwen. Deze wereldbeker gebruiken we ook om ons nog eens te meten met de Nieuw Zeelandse teamsprinters. Bij de vrouwen kijken we uit naar de teamsprint en de individuele onderdelen."

Bondscoach Hugo Haak

Sprintonderdelen:

Teamsprint:

Vrouwen: Kyra Lamberink, Shanne Braspenninxs, Steffie van der Peet

Mannen: Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli

Sprint:

Vrouwen: Shanne Braspennincx, Steffie van der Peet

Mannen: Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland

Keirin:

Vrouwen: Shanne Braspennincx

Mannen: Harrie Lavreysen

Over de politieke situatie in Hong Kong

De ontwikkelingen in Hong Kong worden op de voet gevolgd, waarbij er nauw contact is met de reisorganisatie, de UCI en de Nederlandse overheid, mocht de onrust ter plekke escaleren.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.