Baanrenner Roy Eefting rijdt als enige wereldbeker Cambridge

Papendal, 2 december - Voor de Wereldbeker baanwielrennen in Cambridge, Nieuw-Zeeland, heeft bondscoach Adriaan Helmantel (duur) alleen Roy Eefting afgevaardigd om deel te nemen aan deze wereldbeker. Deze vindt plaats van 6 tot en met 8 december.

"Roy Eefting zal als enige renner van de baanploeg doorreizen naar Cambridge (Nieuw-Zeeland). Hier zal hij deelnemen aan het omnium en de scratch. Na de mooie zege in Hong Kong is het doel op de scratch opnieuw mee te strijden voor de winst. Op het omnium is een plek bij de eerste 10 de uitdaging."

Bondscoach Adriaan Helmantel

Scratch en omnium:

Roy Eefting

Programma overige wereldbekers

De sprintselectie komt dit seizoen niet meer uit in de resterende wereldbekers van het seizoen. De duurselectie rijdt dit seizoen alleen nog de laatste Wereldbeker in Milton (Canada).

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.